تغذیه در ماه مبارک رمضان
چند نکته برای رژیم روزه داری که هم روزه دار، روزه را آسانتر تحمل کند و هم بیشتر از منافع آن بهره مند شود.
تغذیه در ماه مبارک رمضان
افزون بر آثار و برکات بیشمار معنوی، آثار مثبت جسمی زیادی نیز در افراد سالم و بیمار برای روزهداری بیان شده است که از آن جمله اثر بر متابولیسم (سوخت و ساز) غلظت هورمونها، فعالیت کلیه، دستگاه گوارش، قلب و عروق، اثر بر الکترولیتها و مواد مغذی، اثر بر کاهش وزن و ... میباشد.
* چند نکته برای رژیم روزهداری که هم روزهدار، روزه را آسانتر تحمل کند و هم بیشتر از منافع آن بهرهمند شود:
1- هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید حتی اگر تشنهاید به جای آب سرد، کمی آب گرم یا چای کمرنگ میل کنید.
2-افطار را با خوردن خرما، کشمش، عسل و به طور کلی با قند طبیعی آغاز کنید.
3-خوردن چای شیرین کمرنگ، شیر گرم، فرنی، و حلیم کم روغن در آغاز افطار مناسب است.
4-نان و پنیر و سبزی و یا نان و پنیر و مغز گردو نیز برای افطار مناسب است.
5-سبزی را در افطار میل کنید، سبزی در سحری گاهی منجر به تشنگی در طول روز میشود.
6- از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید. آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم میشود.
7-در زمان بین افطار تا سحر، البته با رعایت فاصله با غذا، آب کافی بیاشامید.
8- مصرف غذای خود را در زمان روزهداری به دو وعده منحصر کنید. برای افطار غذای پر حجم نخورید و افطار و شام را یکی کنید به نحوی که معده شما فرصت هضم غذا و خالی شدن آن قبل از غذای سحری را داشته باشد.
9- حتما برای صرف سحری، کمی زودتر از خواب برخیزید تا بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید آب، چای کمرنگ، شیر و مانند اینها را فراموش نکنید.
10- از خوردن تنقلات فراوان مانند بامیه، زولبیا، حلوا و ... خودداری کنید.
11-حتما در غذای افطار به خصوص سحر، میوه میل کنید میوهجات به علت داشتن پتاسیم فراوان در ایجاد تعادل لازم املاح در خون دخالت میکنند و نیز آب فراوان دارند و این برای پیشگیری از تشنگی مفید است.
12- اگر در ماه رمضان دچار یبوست میشوید از خیسانده برگه آلو، انجیر و نیز از خورشهای ملین مثل خورش آلو و خورشهای سبزیدار بیشتر استفاده کنید.
13-در طول زمان روزه از رفتن به حمام داغ، خون دادن و کارهایی که موجب ضعف و بیحالی شود خودداری کنید.
14-معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد لذا خوردن غذاهای سهلالهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسب است.
15-سالاد مکمل خوبی برای غذاها در ماه مبارک رمضان است.
16-بادنجان، فلفل و سایر ادویهها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز میشود.
17-آشامیدن آب یخ یا نوشابههای سرد با معده خالی زیانبخش است.
18-کلهپاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد میشود لذا بهتر است میل نکنید ولی اگر مایلید میل کنید به صورت کم آب و کم نمک و آن هم در افطار میل کنید.
19-مصرف نوشابههای گازدار به طور کلی و در ماه مبارک رمضان به طور خاص ممکن است موجب تحریک در معده به خصوص معده افراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) شود.
20-خوردن حداقل یک لیوان شیر یا معادل آن ماست در افطار سفارش میشود.
21- در ماه مبارک رمضان بیش از سایر اوقات به بهداشت دهان و دندان توجه کنید و حتما بعد از صرف افطاری و سحری دندانهای خود را به دقت مسواک کنید.
نظر دهید