• 1395/03/30 - 13:13
  • تعداد بازدید خبر : 26
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

تغذیه در ماه مبارک رمضان

چند نکته برای رژیم روزه‏ داری که هم روزه‏ دار، روزه را آسانتر تحمل کند و هم بیشتر از منافع آن بهره ‏مند شود.

 

تغذیه در ماه مبارک رمضان

افزون بر آثار و برکات بی‏شمار معنوی، آثار مثبت جسمی زیادی نیز در افراد سالم و بیمار برای روزه‏داری بیان شده است که از آن جمله اثر بر متابولیسم (سوخت و ساز) غلظت هورمون‏ها، فعالیت کلیه، دستگاه گوارش، قلب و عروق، اثر بر الکترولیت‏ها و مواد مغذی، اثر بر کاهش وزن و ... می‏باشد.

* چند نکته برای رژیم روزه‏داری که هم روزه‏دار، روزه را آسانتر تحمل کند و هم بیشتر از منافع آن بهره‏مند شود:

1- هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید حتی اگر تشنه‏اید به جای آب سرد، کمی آب گرم یا چای کمرنگ میل کنید.

2-افطار را با خوردن خرما، کشمش، عسل و به طور کلی با قند طبیعی آغاز کنید.

3-خوردن چای شیرین کم‏رنگ، شیر گرم، فرنی، و حلیم کم روغن در آغاز افطار مناسب است.

4-نان و پنیر و سبزی و یا نان و پنیر و مغز گردو نیز برای افطار مناسب است.

5-سبزی را در افطار میل کنید، سبزی در سحری گاهی منجر به تشنگی در طول روز می‏شود.

6- از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید. آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‏شود.

7-در زمان بین افطار تا سحر، البته با رعایت فاصله با غذا، آب کافی بیاشامید.

8- مصرف غذای خود را در زمان روزه‏داری به دو وعده منحصر کنید. برای افطار غذای پر حجم نخورید و افطار و شام را یکی کنید به نحوی که معده شما فرصت هضم غذا و خالی شدن آن قبل از غذای سحری را داشته باشد.

9- حتما برای صرف سحری، کمی زودتر از خواب برخیزید تا بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید آب، چای کمرنگ، شیر و مانند اینها را فراموش نکنید.

10- از خوردن تنقلات فراوان مانند بامیه، زولبیا، حلوا و ... خودداری کنید.

11-حتما در غذای افطار به خصوص سحر، میوه میل کنید میوه‏جات به علت داشتن پتاسیم فراوان در ایجاد تعادل لازم املاح در خون دخالت می‏کنند و نیز آب فراوان دارند و این برای پیشگیری از تشنگی مفید است.

12- اگر در ماه رمضان دچار یبوست می‏شوید از خیسانده برگه آلو، انجیر و نیز از خورش‏های ملین مثل خورش آلو و خورش‏های سبزی‏دار بیشتر استفاده کنید.

13-در طول زمان روزه از رفتن به حمام داغ، خون دادن و کارهایی که موجب ضعف و بیحالی شود خودداری کنید.

14-معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد لذا خوردن غذاهای سهل‏الهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسب است.

15-سالاد مکمل خوبی برای غذاها در ماه مبارک رمضان است.

16-بادنجان، فلفل و سایر ادویه‏ها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز می‏شود.

17-آشامیدن آب یخ یا نوشابه‏های سرد با معده خالی زیان‏بخش است.

18-کله‏پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد می‏شود لذا بهتر است میل نکنید ولی اگر مایلید میل کنید به صورت کم آب و کم نمک و آن هم در افطار میل کنید.

19-مصرف نوشابه‏های گازدار به طور کلی و در ماه مبارک رمضان به طور خاص ممکن است موجب تحریک در معده به خصوص معده افراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) شود.

20-خوردن حداقل یک لیوان شیر یا معادل آن ماست در افطار سفارش می‏شود.

21- در ماه مبارک رمضان بیش از سایر اوقات به بهداشت دهان و دندان توجه کنید و حتما بعد از صرف افطاری و سحری دندان‏های خود را به دقت مسواک کنید.

 

 

 
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان انزلی
  • کد خبر : 18050
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1395/03/30 13:13